mysmåndag. baka lättaste brödet.
jonas op. gick bra. han är dock lite ljuskänslig så jag har en storstekare hemma som sitter och spelar lite gitarr för mig :) pappa trodde det hade snurrat för honom när han kom med solbrillor på lördag kväll... haha.
vi kör på mycket frukt och grönt nu hemma. inge tråkigare blir det med min färgglada älsklingsbricka från ikea i bakgrunden.
det här är receptet jag hittade på en annan blogg. har dock helt glömt bort vad hon hette. hur som helst.
du får bara EN BUNKE och en slev i diskhon. INGA JÄSTIDER, inget schwammel. Men det bästa är nog att man inte behöver mäta nåt... :) totalmängden ska vara typ 3/4 av en avlång brödform.
sätt ugnen på 175 grader. blanda i en bunke:
3 tsk bikarbonat
mjöl/gryn (jag blandade dinkel, havregryn och rågsikt)
frukt/nötter/annat riv morötter, hacka valnötter, hassel, cashew, gojibär, ananasbitar, fikon, äpplen och blanda frön hejvilt. ta liksom det du har hemma och tillgängligt.
sött/salt jag blandade ner lite kokosflingor idag och tyckte att det räckte som sötma med fikonen. vill du ha ett sötare bröd kan du tillsätta lite honung/råsocker/sirap. smaken blir alltid bättre med lite salt.
blött sist hade jag fil i kylen, nu körde jag havremjölk och rismjölk och lite rapsolja. häll på lite i taget och blanda tills det blir en degig smet.
brödet är klart efter ca 45 minuter i ugnen. känn med sticka så det inte är kladdigt bara. det blir ganska brunt på toppen utan att vara bränt.
VOILA! enkelt, gott OCH nyttigt.
____________________________________
hade under tiden lite klipp och klistra-studio med en massa recept som legat och skräpat överallt. sen åt jag brödet med minestronesoppa. UNDERBART!
Kommentarer
Trackback